fu'a_ulu

Tala Fou

Fa'atosina i le lautele o le taotoga ESD: Mua'i fa'a'ese'esega fa'ama'i o fa'ama'i totoga muamua.

O le fa'a'ese'esega endoscopic o tumo o le pharyngeal muamua e le gata e mafai ona fa'aitiitia ai fa'afitauli eseese e ono mafua mai i ta'aloga masani, ae fa'apu'upu'u lelei fo'i le vaitaimi toe fa'aleleia pe a uma le taotoga.Talu ai nei, na faia ai e le Matagaluega o Gastroenterology i le First People's Hospital of Zhenjiang City innovatively faia endoscopic submucosal dissection (ESD) mo le taimi muamua, togafitia se 70 tausaga Mr.Zhou (pseudonym) ma se tuma i le pito i lalo o le pharynx.O le faʻatinoga manuia o lenei taotoga ua faʻalauteleina ai le lautele o togafitiga ESD.

I le amataga o Mati i le tausaga nei, na maua ai e Mr.Zhou le maualuga o le intraepithelial neoplasia o le pharynx i le taimi o se iloiloga gastroscopy i le Falemai Muamua o le taulaga, o se faʻamaʻi e aʻafia i manuʻa muamua. Ina ua vaʻaia e Mr. lagona aua o le taimi lona lua lea i le toeitiiti atoa le lua tausaga na ia mauaina ai se maʻi e aʻafia i le kanesa e ala i le gastroscopy. I le 2022, i le falemaʻi lava e tasi i le taulaga, Yao Jun, le faatonu o le Matagaluega o Gastroenterology, na maua ai le kanesa colon sigmoid, gastric mucosal lesions, ma atypical hyperplasia o le esophageal mucosa. Ona o le taimi e togafitia ai le ESD, na tuai ai le faʻaleagaina atili o manuʻa.

O le fua faatatau o faʻafitauli o le hypopharyngeal o loʻo maua i lenei suʻesuʻega e le maualuga ile falemaʻi. E tusa ai ma le togafitiga masani, o le taotoga o le auala autu lea, ae o lenei faiga faʻaogaina e i ai se aafiaga tele i le foloina, le gaosiga o le leo ma le tofo o galuega a tagata gasegase. O tagata matutua e fetaui ma faʻamatalaga ESD e pei o le mucosal tumor ma e leai se lymph node metastasis, mai le vaaiga a le tagata maʻi, na mafaufau Yao Jun pe mafai ona faʻaogaina le togafitiga ESD faʻaleagaina ole mucosa.

O le a le ESD?

O le ESD o se ta'otoga tumo e faia i totonugastroscopy or colonoscopyfaʻatasi ai ma mea faʻapitoa faʻapitoa. Muamua, sa masani ona faʻaaogaina e aveese ai tuma i le mucosal layer ma le submucosal layer o le manava, intestinas, esophagus, ma isi vaega, faʻapea foʻi ma polyps mafolafola tetele i nei vaega.ulufale i le lumen masani o le tino o le tagata mo taotogagaluega,e masani ona toe malosi vave tagata gasegase pe a uma le taotoga.

Laasaga ta'otoga ESD:

ESD (fa'a'ese'esega o le mucosal endoscopic)

Peitai,le avanoa faigaluega mo le taotoga o pharyngeal e fai si laʻititi, faʻatasi ai ma se vaega lautele lautele ma se vaapiapi pito i lalo, e pei o se foliga faʻafefe. O loʻo iai foʻi mea taua e pei o le cricoid cartilage o loʻo siomia ai.o le a mafua ai ni fa'alavelave matuia e pei ole laryngeal edema.E le gata i lea, e le tele ni tusitusiga i lalo o le pharyngeal ESD i totonu o le atunuu ma faavaomalo, o lona uiga o le manuia o taotoga o loʻo avanoa mo le faʻamatalaga a Yao Jun e faʻatapulaʻaina foi. ua fa'aputuina se aofa'iga tele o ta'aloga ta'otoga fa'atasi ai ma se ta'otoga ta'i ESD fa'aletausaga o le 700-800 mataupu, lea na mafai ai e Yao Jun ona fa'aputuina le tele o fa'ata'otoga. Ina ua uma ona feutagai ma le tele o aʻoga e pei o le otolaryngology, taotoga o le ulu ma le ua, ma le taotoga lautele, na atili ai ona ia mautinoa i le faʻaaogaina o le ESD i fanua fou.I se tasi aso ina ua uma le taotoga, na mafai ai e Mr.Zhou ona 'ai e aunoa ma se faʻalavelave e pei o le gaogao. Ua toe malosi ma ua te’a mai le falema’i.

(Saina Jiangsu Net tusitala Yang Ling, Tang Yuezhi, Zhu Yan)


Taimi meli: Me-08-2024